Кількість
|
Вартість
|
||
|
Насіння коноплі - це справжня криниця вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Кожне насіння складається приблизно з 44% високоякісних рослинних жирів, з 33% корисного рослинного білка та 12% клітковини та вуглеводів.
Жирні кислоти Омега-3 і Омега-6 є домінуючими у більшості рослинних олій. У насінні конопель і в конопляному маслі знаходиться ідеальне співвідношення Омега-6 і Омега-3 кислот, що є досить вагомою причиною, щоб якомога частіше використовувати цей корисний суперфуд у своєму раціоні.
П оряд з Омега-3 та Омега-6 жирними кислотами насіння та олія конопель містять: гамма-ліноленову кислоту (GLA) та стеаридонову кислоту (SDA). Вони вважаються "супер" поліненасиченими жирними кислотами.
Дані жирні кислоти також здатні прискорити метаболізм, полегшити симптоми ПМС, покращити стан волосся, шкіри та нігтів, знизити рівень поганого холестерину в крові, а також зменшити різні запалення в організмі.
Насіння конопель є відмінним джерелом високоякісного рослинного білка - будівельного матеріалу для наших м'язів. Це робить продукт особливо важливим для вегетаріанців та веганів. Конопляне насіння містить майже повний набір амінокислот та будівельних блоків білків, які можна знайти у м'ясі та молочних продуктах. Єдиною рослиною із ще більшим набором білків є соя. Однак той тип білка, який міститься в насінні конопель, легше перетравлюється і засвоюється нашим організмом.
Було доведено, що споживання насіння конопель покращує функціонування імунної системи. І цьому є багато пояснень. Зокрема коноплі багаті жирними кислотами і фітонутрієнтами, а також це насіння містить глобулінові білки, які необхідні для нормального функціонування імунної системи.
Жирні кислоти, що містяться в насінні та олії конопель, допомагають покращити мозкову діяльність.
Насіння конопель дуже поживне, тому допомагає зберігати відчуття ситості протягом тривалого часу. Ідеальне поєднання жирів, білків і клітковини в конопляному насінні відмінно допомагає у підтримці нормальної ваги.
Насіння конопель містить високий рівень особливих речовин - фітостеринів, здатних знижувати рівень ліпопротеїдів низької щільності (поганого холестерину).