Кількість
|
Вартість
|
||
|
Олія волоського горіха - і шеф-кухар, і лікар. Густе, терпке, ароматне, воно робить смак страв багатшим і яскравішим. А завдяки незамінній жирній кислоті — альфа-ліноленовій омега-3 — дбає про ваше здоров'я.
МІСТИТЬ
Вітаміни: вітамін Е
Жирні кислоти: ненасичені (лінолева омега-6, α-ліноленова омега-3, олеїнова омега-9, пальмітолеїнова омега-9),
насичені (пальмітинова, стеаринова)
Мінерали: калій, фосфор, кальцій, магній, натрій, залізо, мідь, марганець, цинк.
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ
Потужний антиоксидант. Завдяки вітаміну Е, мелатоніну та рослинним поліфенолам антиоксидантна активність вища, ніж у інших горіхових олій. Регулярне вживання запобігає окислювальному стресу і знижує накопичення поганого холестерину в артеріях. Це профілактика атеросклерозу.
Підтримує здоров'я серцево-судинної системи. Дослідження показали, що щоденне вживання олії знижує рівні поганого холестерину та тригліцеридів у крові, таким чином зменшуючи ризик серцевих захворювань.
Бореться із хронічним запаленням. Завдяки омега-3 жирним кислотам та поліфенолам у складі може зменшити запалення, а отже, захищає від багатьох захворювань, включаючи хвороби серця, діабет 2 типу, хворобу Альцгеймера та онкологію.
Поліпшує функції мозку у віці. За даними досліджень, поліненасичені жири, поліфеноли та вітамін Е у складі збільшують швидкість обробки інформації, забезпечують гнучкість розуму та покращують пам'ять.
Добре впливає чоловіче репродуктивне здоров'я. Може покращити чоловічу фертильність та позитивно впливає на якість сперматозоїдів.
ЗАСТОСУВАННЯ ТА ДОЗУВАННЯ
У кулінарії
- Не можна: використовувати для смаження.
Можна і потрібно: заправляти салати та будь-які готові страви, робити на його основі соуси до страв з м'яса, бобів або баклажанів, поєднувати з рукколою та шпинатом, насичувати звичну їжу новими смаками та мускусним ароматом.
Зовнішньо
Для живлення шкіри.
Для підвищення тонусу шкіри.
Для покращення кольору шкіри.
Термін придатності: 2 місяці від дати виготовлення.
Зберігати закритим у холодильнику.
Допускається осад.
Перед вживанням збовтати.
Харчова цінність у 100 г:
Білки, м: 0,0
Жири, м: 100,0
Вуглеводи, г: 0,0
Енергетична цінність:
800 ккал/3349 кДж