Кількість
|
Вартість
|
||
|
В'ялені томати на відміну від свіжих виглядають не так ефектно, але вони мають чудовий смак і велику кількість поживних речовин.
В'ялити помідори на сонці придумали в Італії. Далі ця ідея поширилася по всьому світу.
В'ялені томати вважаються дуже корисним продуктом, а все завдяки їх складу. Помідори містять клітковину, вітамін С, А, К, вітаміни групи В. Мікроелементи, клітковину, омега-3 і лікопін. Лікопін - це найцінніше, що знаходиться в томатах. Дана речовина уповільнює процеси старіння, а також відмирання клітин організму. На жаль, лікопін не виділяється організмом самостійно. Його можливо отримати тільки з продуктів харчування, і головним джерелом є томати.
Корисні властивості в'ялених томатів
- В'ялені томати - це чудовий антидепресант.
- Продукт надає позитивний вплив на нервову систему.
- Серотонін, який є в складі томатів, позитивно впливає на наш настрій.
- Регулярне вживання томатів позитивно відіб'ється на пам'яті, а так само на роботі мозку.
- В'ялені томати зменшують ризик появи тромбів в судинах.
- Продукт покращує зір.
- Калій, який містять в'ялені томати, позитивно впливає на роботу серця.
- Вживаючи в'ялені томати в помірній кількості, ви прискорите свій метаболізм.
- У томатах дуже багато клітковини, яка покращує роботу шлунка.
Шкода, що можуть принести в'ялені томати
Як і будь-який інший продукт, в'ялені томати здатні завдати шкоди організму. Зловживати ними не рекомендують, оскільки в складі є щавельна кислота, що робить негативний вплив на роботу печінки. Так само не радять вживати їх тим, у кого гострі захворювання підшлункової.