Кількість
|
Вартість
|
||
|
Соняшникова олія - майже без смаку та аромату. Зате в ньому море ніжності та вітаміну E.
МІСТИТЬ
Вітаміни: Е, D, K, F
Жирні кислоти: поліненасичені (лінолева омега-6, ліноленова омега-3), мононенасичені (олеїнова, арахінова),
насичені (пальмітинова, стеаринова, мірістинова)
Мінерали: натрій, калій, фосфор, магній, кальцій, мідь, марганець, цинк, залізо
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ
Зміцнює імунітет. Згідно з дослідженнями, захищає організм від інфекцій завдяки вітамінам у складі.
Корисно для серцево-судинної системи. Доведено, що зміцнює серцевий м'яз та стінки судин, при помірному вживанні регулює рівень холестерину у крові.
Зменшує запальні процеси. Успішно використовується для профілактики ревматизму та артриту, як показують дослідження.
Благотворно впливає на печінку та ШКТ. Встановлено, що дає жовчогінний та проносний ефекти, сприяє очищенню печінки.
Стимулює роботу нервових сполук. За даними досліджень, це добре впливає на мозок, гостроту зору та нервову систему загалом.
Живить та відновлює шкіру. Завдяки рекордному вмісту вітамінів Е та А часто використовується у косметології.
ЗАСТОСУВАННЯ ТА ДОЗУВАННЯ
У кулінарії
+ Можна і потрібно: додавати в макарони, запечену картоплю і гречану, пшоняну та перлову каші, заправляти салати та вінегрет, поєднувати з квашеною капустою, моченими яблуками, маринованими грибами, солоною рибою, пом'якшувати смак цибульної нарізки, продовжувати термін придатності пюре - заливати їх олією, щоб усередину не потрапило повітря.
Зовнішньо
Для масажу всього тіла. Додайте улюблені ефірні олії для аромату.
Для догляду за шкірою – для живлення та відновлення.
НЕ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ ДЛЯ СМАЖЕННЯ
Термін придатності: 2 місяці від дати виготовлення.
Зберігати закритим у холодильнику.
Допустимо осад.
Перед вживанням збовтати.
Харчова цінність у 100 г:
Білки, м: 0,0
Жири, м: 99,9
Вуглеводи, г: 0,0
Енергетична цінність:
899 ккал/ 3763 кДж