Количество
|
Стоимость
|
||
|
Амарант - одне з найбагатших джерел рослинного білка.
При варінні крупинки утворюють повітряні капсули, які лопаються під час пережовування та смачно похрумтують.
Якщо ви ще не пробували амарант,
або пробували, но він вам не зайшов, дайте йому ще один шанс!
Тільки подивіться
Одна порція приготованого амаранту містить:
4 г жиру;
21% волокна;
9 г білка;
29% денної норми заліза;
12% денної норми кальцію;
14% денної норми вітаміну B;
40% денної норми магнію;
36% денної норми фосфору.
Амарант не містить глютену і є джерелом високоякісного рослинного білка.
Він містить лізин, амінокислоту, яку ви не можете отримати з більшості зерен і злаків.
Ваш кишківник точно скаже вам дякую!
Амарант смачно поєднується
зі свіжими, тушкованими та запеченими овочами,
З сиродавленими оліями,
Йогуртами, горіхами, насінням, медом.
Добре доповнюється гострим, солодким, солоним смаком. Його можна навіть підсмажити, як попкорн! Перед приготуванням зернятка необхідно промивати.
Додайте варений амарант у смузі, щоб збільшити вміст клітковини та білка в їжі, або в ранкові пластівці разом із фруктами, горіхами та корицею.
Використовуйте як гарнір, ущільніть амарантовим зерном суп або рагу.