Кількість
|
Вартість
|
||
|
Олія розторопші — вправний лікар, багатий на антиоксиданти і поліфеноли. Головна його сила у силімарині, основному біоактивному компоненті. Будьте готові до легкої горіхової гіркуватості у смаку, жовто-коричневого кольору та великої користі для здоров'я.
МІСТИТЬ
Вітаміни: вітамін Е
Жирні кислоти: поліненасичені (лінолева омега-6, арахідонова омега-6),
мононенасичені (ейкозенова омега-9, олеїнова омега-9),
насичені (пальмітинова, бегенова, лігноцеринова, стеаринова)
Мінерали: селен, калій, кальцій, магній, марганець
Антиоксиданти та поліфеноли: р-кумарова кислота, ванілінова кислота, силімарин (силібін)
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ
Знижує ризик вікових захворювань. Згідно з дослідженнями, завдяки антиоксидантним властивостям уповільнює розвиток дегенеративних захворювань
та хвороб, пов'язаних зі старінням різних систем організму.
Захищає функції мозку та нервової системи. Ефективна при деменції, хворобах Альцгеймера та Паркінсона завдяки протизапальним та антиоксидантним властивостям, як показують дослідження.
Використовується для лікування остеопорозу. Встановлено, що може запобігти або уповільнити втрату кісткової маси у жінок у постменопаузі.
Збільшує вироблення молока у жінок, що годують. Згідно з дослідженням, у молодих мам стає значно більше грудного молока.
Використовується для лікування акне. Має на шкіру з акне антиоксидантну та протизапальну дію.
Знижує рівень цукру на крові. Виявлено, що допомагає покращити чутливість до інсуліну та знизити рівень цукру в крові при цукровому діабеті 2 типу. Крім того, допомагає знизити ризик розвитку діабетичних ускладнень. На користь при метаболічному синдромі, ожирінні та пов'язаних з ним проблемах.
Використовується при онкології. Експерименти показали, що може посилити ефективність хіміотерапії та зменшити такі побічні ефекти від неї, як крайнє виснаження організму та токсичне навантаження.
ЗАСТОСУВАННЯ ТА ДОЗУВАННЯ
У кулінарії
- Не можна: використовувати для смаження. При нагріванні виділяються канцерогени.
Можна і потрібно: вживати як смачну заправку до готових страв.
Всередину
1-2 ч. л. на день перед їжею (можна без перерви) – для профілактики.
1 ч. л. 4 рази на день курсом 2-3 місяці для лікування.
Це дозування, які підходять більшості дорослих. Дітям потрібна дозування. Точна кількість залежить від складу та калорійності раціону.
Зовнішньо
Для догляду і за сухою, і жирною шкірою: як самостійний засіб або добавка в готовий крем або лосьйон для обличчя.
Для розгладження дрібних зморшок завдяки ретинолу та вітамінам E та D₃ у складі.
Для живлення шкіри та захисту шкіри від шкідливого сонячного впливу.
Для лікування вугрів, прищів, куперозу, екземи, псоріазу та дерматиту – знімає запалення та бореться з висипаннями.
Термін придатності: 2 місяці від дати виготовлення.
Зберігати закритим у холодильнику.
Допускається осад.
Перед вживанням збовтати.
Харчова цінність у 100 г:
Білки, м: 0,0
Жири, м: 100,0
Вуглеводи, г: 0,0
Енергетична цінність:
800 ккал/3349 кДж