Кількість
|
Вартість
|
||
|
Нут – це відмінне джерело жирів, білків, вуглеводів, клітковини, цукрів і мінералів. Також він містить цинк, фосфор, магній, марганець, мідь, калій, натрій, кальцій, залізо, фолієву кислоту і вітаміни А, В (В1, В2, В3, В5, В6 і В9), С, Е і К.
Таке поєднання мінеральних і вітамінних сполук робить позитивний вплив на систему кровообігу. Залізо і фолієва кислота захищають від анемії, а вітамін K регулює процес згортання крові, що має важливе значення не тільки в загоєнні ран, але і в період рясних менструацій. Калій – необхідний електроліт, який нормалізує кров’яний тиск. У нуте також можна виявити багато клітковини, яка не тільки підтримує втрату ваги і спалювання жиру, але і важлива для профілактики серцево-судинних захворювань.