Кількість
|
Вартість
|
||
|
Матча означає «порошковий чай». На відміну від традиційного зеленого чаю, при його вирощуванні рослини затіняють тканиною перед збиранням. Листя відбирають вручну, недовго пропарюють, щоб зупинити ферментацію, потім висушують і витримують у холодильнику, щоб зробити смак глибшим. Потім сухе листя подрібнюють на порошок.
Цей зелений чай швидко став мейнстримом і підкорив навіть вірних любителів кави. Порція такого чаю містить у 3 рази більше кофеїну, ніж чашка звичайного чаю, і приблизно стільки ж, скільки чашка звареної кави. Тож матчу — чудовий стимулятор (якщо вживати розумно). Рекомендована фахівцями доза не більше 1/2 ч. л. порошку щодня стане цінним доповненням до будь-якої дієти.
Поліфеноли, кофеїн і амінокислоти, що входять до складу чаю матчу, мають широкий спектр корисних для здоров'я властивостей.
Існують великі дослідження впливу зеленого чаю на організм людини. Одне з них, у якому взяли участь понад 1400 осіб, показало, що у любителів чаю нижчі ризики виникнення раку шлунка.
Вважається, що 1 чашка матчу дає таку ж користь, як 10 чашок іншого зеленого чаю
Як заварювати?
Бзовий рецепт для приготування 1 порції потрібно:
чай матча - 1/4 ч. л.
питна вода – 60 мл
додаткова вода чи молоко – 180 мл
Сироп або мед – до смаку
Просійте порошок у кухоль або в невелику миску, щоб позбутися грудочок.
Влийте гарячу воду, підігріту до 80 °С. Використовуючи віночок, енергійно збийте суміш, поки порошок повністю не розчиниться, а зверху не з'явиться пінистий шар.
Додайте 180 мл гарячої води (80 °С) або спіненого молока.
Повторно збийте чай матчу до утворення піни.
За бажання підсолодіть за смаком. Хто