Кількість
|
Вартість
|
||
|
Макова олія має ніжний горіховий смак і чудово підходить для використання як в кулінарії, так і в чистому вигляді. Макова олія містить біоактивні жири, завдяки чому входить до трійки найкорисніших разом з обліпиховою та кунжутною. Ненасичені жирні кислоти у складі олії насіння маку мають особливо високу частку (70-75%).
Найбільшу частку в маслі маку займає - ліноленова кислота (ненасичена жирна кислота з трьома подвійними зв'язками). Додатково в олії маку є олеїнова та пальмітинова кислоти, різні стерини (кампестерол, стигмастерол, ситостерин та дельта-5-авенастерол). Основний аромат і смак маслу надає 2-пентилфуран, що міститься в ньому, також в маслі присутні леткі сполуки 1-пентанолу, 1-гексаналю, 1-гексанолу і капронової кислоти, а також токофероли (Вітамін Е).
Натуральна олія з насіння маку холодного віджиму – природний антистрес, який благотворно впливає не лише на нервову систему, а й на стан серця. Має м'яку розслаблюючу дію, позбавляє безсоння, нормалізує артеріальний тиск, позбавляє головного болю і мігрені.