Кількість
|
Вартість
|
||
|
Знаєте, який горіх найдорожчий? Макадамія.
І хоча це пояснюється тим, що їх дуже складно вирощувати, смак і користь цих горіхів цілком виправдовує свою ціну.
Горіхи макадамії багаті вітамінами, мінералами, клітковиною та антиоксидантами.
Їх переваги включають покращення здоров’я кишківника, сприяння у втраті ваги, запобігання діабету та хвороб серця. Але про все по черзі. Починати варто з того, що воно таке.
Отож, від початку: дерева макадамії походять з Австралії, хоча зараз їх вирощують у різних точках світу: Бразилії, Гаваях, Новій Зеландії та Коста-Риці. Вирощувати їх дуже складно, адже на них і шкідники нападають, і плоди з’являються лиш через 8-10 років.
Горіхи макадамії мають тонкий смак, подібний до вершкового масла і, через жирність, ніжну текстуру.
в макадамії багато марганцю, а навіть 55 г горіхів сповна покриває добову норму цього мікроелементу. Також вони містять чимало тіаміну, міді, магнію, заліза та вітаміну В6. Горіхи макадамії багаті мононенасиченими жирами.
к і більшість горіхів, горіхи макадамії є чудовим джерелом антиоксидантів. Вони нейтралізують вільні радикали, які можуть спричинити пошкодження клітин і підвищити ризик таких захворювань, як діабет, хвороба Альцгеймера та хвороби серця.
Горіхи макадамії можуть знизити ризик серцевих захворювань. Різні дослідження показують, що вживання 8–42 грамів цих горіхів щодня може знизити загальний рівень холестерину та холестерин ЛПНЩ (поганого) на 10%. Ба більше, вживання 42–84 грамів горіхів макадамії щодня може значно зменшити маркери запалення. Запалення та високий холестерин є значними факторами ризику серцево-судинних захворювань. Мононенасичені жири, якими багаті ці горіхи, незмінно пов’язують із покращенням здоров’я серця, меншим ризиком інсульту та летальних інфарктів.
Макадамія в шкаралупі - харчова цінність на 100 г
Білки |
7,9 г |
Жири |
75,8 г |
Вушлеводи |
5,2 г |
Енергетична цінність |
720 ккал |