Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кедрова олія — чемпіон з поживності та користі завдяки піноленовій кислоті, яка є лише у хвойних рослинах, та золотому балансу омеги-3 до омеги-6 — 1:2. Її люблять за солодкуватий знайомий смак, густоту та яскравий післясмак. Легко засвоюється навіть у малюків.
МІСТИТЬ
Вітаміни: вітамін Е
Жирні кислоти: ненасичені (піноленова омега-6, альфа-ліноленова омега-3, олеїнова), насичені (пальмітинова, стеаринова)
Мінерали: фосфор, цинк, залізо, кальцій, магній
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ
Має потужні антиоксидантні властивості. Піноленова кислота у складі здатна знижувати окисний стрес, а отже, захищати від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету, астми, хвороби Альцгеймера, безпліддя.
Регулює рівень цукру на крові. За даними досліджень, підтримує рівень глюкози в нормі та покращує обмінні процеси при цукровому діабеті.
Благотворно впливає на серце та судини. Дослідження показали, що піноленова кислота знижує рівень поганого холестерину у крові. Так знижуються ризики атеросклерозу судин та, як наслідок, серцево-судинного кризу. А ще це профілактика ішемічної хвороби серця та інфаркту міокарда.
Використовується для лікування гіпертонії. За даними експертів, прийом кедрової олії знижує артеріальний тиск у людей з гіпертонією, які проходять комплексну терапію.
Регулює апетит. Як показують дослідження, пригнічує апетит у жінок у постменопаузі, впливаючи на гормони ситості. Є дані про те, що олія прискорює метаболізм.
Може зменшити біль та запалення. Дає протизапальний та знеболюючий ефект – у народній медицині застосовується при опіках, обмороженнях та захворюваннях шкіри.
ЗАСТОСУВАННЯ ТА ДОЗУВАННЯ
У кулінарії
- Не можна: використовувати для смаження.
+ Можна і потрібно: додавати в каші, супи та зелені салати, поєднувати з мікрозеленню, шпинатом та грибами, заправляти запечені овочі та картопля в будь-якому вигляді.
Зовнішньо
Для масажу та гарячих масок (добре вбирається, залишаючи приємне відчуття м'якості та стійкий горіховий аромат).
Для харчування шкіри та підтримки її мікробіома.
Для підвищення еластичності шкіри та боротьби з першими ознаками старіння.
Термін придатності до споживання: 2 місяці з дати виготовлення.
Зберігати закритим у холодильнику.
Допускається осад.
Перед вживанням збовтати.
Харчова цінність у 100 г:
Білки, м: 0,0
Жири, м: 98,0
Вуглеводи, г: 0,0
Енергетична цінність:
900 ккал/3768 кДж