Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гірчична олія – друг, який виручить вас у багатьох випадках. Має пікантний смак з м'якою гостротою, пряним ароматом і суперздатністю цілителя. Знайомтеся і ніколи не розлучайтесь!
МІСТИТЬ
Вітаміни: вітамін Е
Жирні кислоти: поліненасичені (лінолева омега-6, ліноленова омега-3),
мононенасичені (олеїнова, ерукова - до 5%),
насичені (пальмітинова, стеаринова, мірістинова)
Мінерали: фосфор, цинк, залізо, кальцій, магній
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ
Добре впливає на серце. Дослідження показують, що корисні жири у складі гірчичної олії допомагають знизити артеріальний тиск, рівень тригліцеридів та цукру в крові. Також доведено, що знижується рівень поганого холестерину, ризики ішемічної хвороби серця та інших серцевих захворювань.
Поліпшує здоров'я судин. Підвищує еластичність стінки судин, зменшує проникність капілярів та капілярної сіточки. На користь при анемії, недокрів'ї, атеросклерозі та гіпертонії ефективність доведена.
Використовується для детоксу. Здатно виводити токсини, важкі метали та радіонукліди.
Полегшує біль. Містить алілізотіоціанат — добре вивчену хімічну сполуку, що зменшує болючість під час місячних та в менопаузу.
Зміцнює шкіру та волосся. Індійські красуні додають масло в маски для обличчя і волосся, - за даними деяких досліджень, воно має зміцнюючий ефект. Важливо: перед зовнішнім використанням гірчичної олії зробіть патч-тест – нанесіть на шкіру краплю, щоб дізнатися, чи не з'явиться подразнення.
ЗАСТОСУВАННЯ ТА ДОЗУВАННЯ
Додавати у їжу у кожний прийом їжі по 1-2 ст.л
- Не можна: використовувати для смаження, при нагрівання корисні речовини оуйнуються.
+ Можна і потрібно: додавати в супи для аромату, заправляти зелень, бобові та квашену капусту, салати,каші
Зовнішньо
Для компресів, мазей та кремів при лікуванні подагри, люмбаго, артриту, радикуліту, ревматизму та міозитів, опіків та порізів, ударів та розтягувань.
Для розтирань при кашлі та бронхолегеневих захворюваннях, при гіпертонусі м'язів після навантажень.
Для закапування в ніс і вуха при нежиті та отіті.
Для полоскання горла при ангіні.
Для полоскання рота для боротьби з бактеріями, видалення зубного нальоту та зміцнення ясен.
Для зміцнення волосся (нанесіть як бальзам та змийте через 20 хвилин).
Термін придатності до споживання: 2 місяці з дати виготовлення.
Зберігати закритим у холодильнику.
Допустимо осад.
Перед вживанням збовтати.
Харчова цінність у 100 г:
Білки, р: 0,0
Жири, м: 98,0
Вуглеводи, г: 0,0
Енергетична цінність:
898 ккал/3760 кДж