Кількість
|
Вартість
|
||
|
Лук-порей - пряний овоч, що відрізняється підвищеним вмістом таких корисних речовин, як солі кальцію, калію, сірки, заліза, магнію і фосфору. Крім цього рослина багата ефірними маслами, вітамінами (тіамін, каротин, рибофлавін) і рослинним білком. Лук порей поступається лише часнику і ріпчастій цибулі. У їжу вживають потовщені підстави листя, що утворюють товсте несправжнє стебло. Зелена частина цибулі порей корисна і смачна. Використовується для приготування супів, пюре з порею, різних сирних салатів, соусів, подається до м'яса, вживається для виготовлення різних паст і т.п. Деякі гурмани високо цінують порей, приготовлений як спаржа - смажений в олії з сухарями. Використовують для приготування салатів, соусів, в консервній і пищеконцентратной промисловості.
Калорійность- 33,0 кКал на 100г продукту: білки - 2,0г; жири - 0г; вуглеводи - 8,0г.
Розмір: 5-10мм
Колір зелений
Смак: слабо гострий
Запах: інтенсивний солодкуватий
Країна походження: Китай.