Кількість
|
Вартість
|
||
|
Базилік — однорічна трав’яниста рослина сімейства ясноткових. Відрізняється приємним запахом і ніжним смаком. З жиророзчинних вітамінів в базиліці присутні A, бета-каротин, E і K. З водорозчинних- вітаміни C, B1, B2, B3 (PP), B4, B5, B6 і B9. Найчастіше сушену пряність застосовують як монокомпонентну приправу, але в деяких випадках використовують її і в якості компонента пряних сумішей. Використовують базилік для приготування: супів, м'яса, піци, сирної запіканки, омлетів, тушкованих овочів, лазаньї. Базилік використовують при виготовленні кетчупів, соусів, підлив, заправок, маринадів. Подрібненими сушеними листочками базиліку поліпшують смак ковбас, паштетів, тушенок, їх додають в кнелі.
Форма: висушені шматочки листя різної форми з домішкою квіток.
Метод сушки: природний (польовий).
Колір: сіро-зелений з фіолетовими вкрапленнями.
Смак: гіркувато-терпкий смак з солодким присмаком.
Запах: приємний, насичено запашний (в залежності від різновиду лимонний / анісовий / ментоловий або гвоздичний).
Зміст ефірних олій: min 0,5%/
Країна походження: Єгипет.