Кількість
|
Вартість
|
||
|
Перець Чилі - однорічна трав'яниста рослина з сімейства капсикума висотою до 60 см. Пластівці червоного перцю чилі - це висушені стручки, які потім подрібнюються до розміру 3 -8 мм.
Перець чилі володіє сильним пряним ароматом і гострим пекучим смаком. Пекучість перцю залежить від кількості, що міститься в ньому речовини капсаїцину. Чилі містить вітаміни А, В1, В2, Р, С (якого в ньому в 2 рази більше, ніж у лимоні), жирні олії 10-15%, 2,5% цукру, 1,2% білка, 0,5% мінеральних речовин, 0,1-1,25% ефірних масел, фарбувальні компоненти каротиноїди, капсорубін, капсантін, каротин. При цьому в сушеному вигляді чилі зберігає свої корисні якості.
Червоний перець Чилі часто включають до складу наборів спецій для риби і м'яса, він добре поєднується з коріандром, базиліком, чабером, порошком лаврового листа і часником. Подрібнений перець додають в абсолютно будь-які страви, соуси і навіть напої, і шматочки сушеного перцю, потрапляючи в їжі, надають їй особливу пікантність.
Форма: різаний (пластівці)
Розмір різу: 3 - 8 мм (до 10% меленого)
Колір: блідо червоний з бурим відтінком
Смак: слабо гострий / середньо гострий
Запах: нейтральний (практично відсутній)
Зміст насіння: 20 - 40%
Країна походження: Китай